Skip to content

Fysikaalinen hoitolaitos -
Kunto-Eura Ky

Fysikaalinen hoitolaitos toimii kuntosalin kanssa samoissa tiloissa, mikä helpottaa monipuolisten hoitojen suorittamista. Fysikaaliseen hoitoon voi tulla lääkärin hoitomääräyksellä, jolloin Kela korvaa osan kustannuksista.

Manuaalinen terapia

Manuaalinen terapia on tärkeä osa Kunto-Euran fysioterapiapalveluita. 

Manuaaliseen terapiaan kuuluvat esimerkiksi klassinen hieronta, nivelten mobilisointi, passiiviset lihasvenyttelyt ja rangan traktiokäsittelyt (venytys). 

Hoito lisää lihasten elastisuutta ja laukaisee jännitystiloja, parantaa rangan liikkuvuutta sekä laajentaa nivelten liikeratoja. 

Fysikaaliseen hoitoon voi tulla lääkärin hoitomääräyksellä, jolloin Kela korvaa osan kustannuksista. Hierontaan asiakas voi tulla myös pelkästään hemmotellakseen itseään ja saadakseen hyvän olon.

Liikehoito

Liikehoito on tehokas apu esimerkiksi halvauspotilaiden kuntoutuksessa. Myös vaikeasti liikuntarajoitteisille liikehoito on välttämätöntä, jotta he selviytyvät arjen rutiineista.

Liikehoidossa tavoitteena on ehkäistä nivelten jäykistymistä ja lihasten spastisuuden muodostumista. Toisaalta liikehoidossa pyritään myös jäljelläolevan lihasvoiman säilyttämiseen ja jopa lisäämiseen. Liikehoidolla voidaan myös estää ryhtivikojen syntymistä. Sillä voidaan myös korjata jo kehittyneitä virheasentoja.

Niveliin kohdistuva liikehoito on välttämätöntä erilaisten leikkausten jälkihoitona. Mm. selkä- ja erikoisesti nivelleikkausten jälkeen on turvallisin tapa aloittaa kuntoutuminen ammattitaitoisen fysioterapeutin/kuntohoitajan opastuksella.

Aktiivinen liikehoito

Asiakkaan omatoiminen liikehoito ohjaajan opastuksella:

Passiivinen liikehoito

Asiakkaille, jotka ovat itse kykenemättömiä suorittamaan hoitoon tarvittavia liikkeitä. Passiivista liikehoitoa käytetään neurologisissa sairauksissa kuten Parkinsson, MS, CP. Tyypillisesti passiivista liikehoitoa tarvitaan mm. toispuolihalvauksen (hemiplegia) alkukuntouksessa, sekä erilaisten leikkausten jälkihoitona. Esimerkiksi olkapääleikkausten jälkeen (rotator cuff, frozen shoulder) fysioterapia aloitetaan usein passiivisella liikehoidolla.

LÄMPÖHOITO

Fysikaalisiin hoitoihin kuuluvat erilaiset lämpöhoidot.

Lämpöhoidot:

LAITEHOITO

Fysikaalisiin hoitoihin kuuluvat myös erilaiset laitehoidot.         

Sähkökipuhoidot: